Khas Untuk Yang Ada Masalah Tenaga Batin Seperti Lemah Syahwat Mati Pucuk Sekejap Jer Isteri Tak Puas

Masalah Rumahtangga Dan Punca Lemah Tenaga Batin Berkait

Artikel ini akan membincangkan tentang adakah punca lemah tenaga batin menjadi masalah utama dalam keretakan rumahtangga?

Zaman sekarang adalah zaman yang amat mencabar untuk si suami memenuhi semua keperluan untuk keluarga mereka. 

Mereka perlu mengorbankan masa mereka untuk mencari nafkah kepada keluarga dan ini menyebabkan mereka mempunyai masa yang kurang untuk mengamalkan gaya hidup yang sihat. 

Apabila si isteri inginkan suaminya menyempurnakan nafkah batin, si suami tidak mampu untuk menyempurnakannya dengan baik.

Berdasarkan statistik yang dikeluarkan oleh mahkamah syariah Malaysia, terdapat purata sebanyak 121 kes permohonan penceraian berlaku setiap hari di Malaysia dan sebahagiannya adalah berpunca daripada si suami yang tidak mampu memberikan nafkah batin kepada isterinya. 

Apabila disiasat dengan lebih lanjut, didapati bahawa si suami mempunyai masalah lemah tenaga batin. 

Namun, apakah punca yang menyebabkan si suami mengalami masalah tenaga batin dan apakah tanda lemah tenaga batin yang menjadi punca masalah rumahtangga di Malaysia?

Punca Lemah Tenaga Batin

Terdapat pelbagai punca yang menyebabkan seorang lelaki mengalami masalah tenaga batin. 

Namun, berikut merupakan antara punca utama perkara ini berlaku:

1. Tidur lewat

Sekiranya anda selalu tidur lewat dan kurang mendapat tidur yang mencukupi, anda akan meningkatkan risiko untuk mengalami masalah lemah tenaga batin. 

Apabila anda tidak mendapat tidur yang berkualiti, badan anda tidak akan dapat merembeskan hormon yang berperanan untuk memastikan badan anda kekal sihat. 

Sekiranya perkara ini berlarutan, kadar hormon anda akan berkurangan dan akan menyebabkan anda mengalami masalah kesuburan.

2. Kurang Bersenam

Apabila gaya hidup anda sangat sibuk, anda akan tidak mempunyai masa lapang untuk bersenam. 

Senaman dapat merembeskan hormon T yang berperanan untuk menghasilkan sperma, meningkatkan kadar libido lelaki, serta membantu untuk perkembangan otot dan menguatkan tulang. 

Apabila hormon ini berkurangan, kadar libido lelaki akan berkurangan dan akan meningkatkan risiko untuk anda mengalami masalah mati pucuk.

3. Stress

Stres dan tekanan

Masalah fisiologi bukan sahaja punca utama seorang lelaki mengalami masalah lemah tenaga batin. 

Masalah psikologi juga menjadi punca badan anda tidak dapat merembeskan hormon untuk badan anda. Apabila anda mengalami tekanan minda yang berterusan, ia akan menyebabkan badan anda tidak dapat berfungsi dengan normal dan ini akan menyebabkan rembesan hormon anda berkurangan.

4. Penyakit Kronik

Ya, penyakit kronik juga akan menjadi punca fisiologi badan anda berubah dan ini akan menyebabkan diri anda mengalami masalah lemah tenaga batin. 

Penyakit seperti kanser, sakit buah pinggang, diabetes, dan masalah jantung menjadi punca fisiologi badan anda berubah dan memberi kesan yang buruk terhadap libido anda.

5. Diet Pemakanan Yang Buruk/Obesiti

Kesihatan tubuh badan adalah kunci yang penting untuk kelangsungan prestasi zakar anda. 

Sekiranya anda seringkali makan makanan yang tidak mempunyai nutrien yang baik seperti makanan yang diproses dan makanan ringan seperti snek keropok serta kentang goreng yang berlebihan sehingga badan anda mengalami masalah obesiti, maka risiko untuk anda mengalami masalah lemah tenaga batin juga akan makin bertambah.

6. Rokok dan Arak

Rokok dan Arak Punca Lemah Tenaga Batin

Rokok dan arak tidak membawa sebarang manfaat kepada tubuh badan anda. 

Rokok boleh menyebabkan anda dijangkiti penyakit kronik seperti masalah jantung, kanser, dan ketidaksuburan. 

Arak juga adalah punca kepada penyakit seperti masalah hati, jantung, dan penyakit strok. 

Seperti yang sudah dibincangkan, pemakanan yang tidak sihat sebegini akan meningkatkan risiko tubuh badan anda mengalami masalah lemah tenaga batin.

7. Peningkatan Usia

Hormon lelaki rendah

Apabila tubuh badan anda semakin berusia, fungsi organ dalam badan anda juga tidak dapat berfungsi seperti zaman muda dahulu. 

Oleh yang demikian, peningkatan usia juga menjadi antara punca zakar anda tidak dapat berfungsi seperti dulu.

Tanda Lemah Tenaga Batin

Terdapat beberapa tanda lemah tenaga batin yang anda dapat kenalpasti. 

Sekiranya anda mengalami gejala berikut, anda perlu mencari jalan penyelesaian dengan segera:

1. Zakar langsung tidak mampu menegang

Tanda lemah tenaga batin yang sangat ketara buat lelaki adalah zakarnya sudah tidak mampu menegang seperti dahulu.

Sekiranya anda mengalami tanda lemah tenaga batin ini, anda perlu mencari ubat lemah tenaga batin dengan segera sebelum ianya berlarutan dan menyebabkan anda mengalami masalah mati pucuk.

2. Zakar lembik dan tidak berupaya apabila melakukan aktiviti senggama

Tanda lemah tenaga batin kedua adalah air mani anda keluar sebelum senggama. 

Situasi ini biasanya berlaku akibat amalan pemakanan yang tidak sihat, kesan psikologi dan penyakit tua.

3. Zakar tegang tetapi tidak boleh memancutkan mani

Sekiranya anda sedang melakukan aktiviti seksual bersama isteri dan tidak mampu untuk memancutkan air mani, anda berisiko tinggi mengalami masalah mati pucuk. 

Sama seperti tanda-tanda yang lain, anda perlu mencari ubat lemah tenaga batin dengan segera untuk menyelesaikan masalah ini.

4. Zakar yang tidak tegang seperti biasa

Adakah zakar anda tidak lagi terpacak apabila anda bangun pada waktu pagi? Jika ya, maka anda berkemungkinan besar mengalami masalah lemah tenaga batin. 

Jenis ini akan dialami oleh semua lelaki pada satu peringkat dalam hidup mereka.

Suplemen untuk Tenaga Batin Lelaki

Anda mesti merasa sedih kerana tidak lagi mampu beraksi seperti zaman muda mudi dahulu. 

Walau bagaimanapun, jangan risau kerana sekiranya anda dapat mengenal pasti masalah ini pada peringkat awal, masih belum terlambat untuk anda mencari ubat lemah tenaga batin demi menyelesaikan masalah ini. Ingat, setiap penyakit dalam dunia ini pasti ada ubatnya.

EVO7 Vitamin Untuk Tenaga Batin Lelaki

Terdapat pelbagai vitamin untuk tenaga batin lelaki yang diiklankan di dalam media sosial dan di laman web, tetapi berkesankah vitamin untuk tenaga batin lelaki tersebut? 

Jangan risau kerana suplemen Evo7 adalah ubat lemah tenaga batin yang terbukti berkesan untuk membantu anda beraksi seperti zaman remaja dahulu. Suplemen Evo7 terdiri daripada bahan-bahan organik yang berfungsi untuk meningkatkan hormon anda serta melancarkan pendarahan anda. 

Anda boleh dapatkan suplemen untuk tenaga batin lelaki iaitu suplemen Evo7 melalui pautan link ini.

Open chat
Hai, bagaimana saya boleh bantu anda?